zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 How is Flow?

24 oktober 2016


En toen waren we ineens weer een jaar verder. Ik was Stripster een beetje uit het oog verloren door alle commotie die in m'n leven nu aan de gang is maar nu heb ik toch wel weer veel om jullie even van op de hoogte te brengen. Ga er wel maar even goed voor zitten want hier komt een flinke dosis materiaal vanuit mijn hoek.
Games&Interaction
Inmiddels woon ik al een paar jaar op mezelf, heb ik sinds alweer een aantal maanden een vriend en ik zit in mijn 3e jaar op de Hogeschool voor de Kunsten, op de Games en Animation faculteit.
Wat nog altijd úitstekend bevalt!
Ik loop stage in Amsterdam tot volgend jaar februari en ben op het moment een grafische vormgever bij Virtuagym. Een zeer leerzame en waardevolle ervaring tot nu toe en als Fantasy Artist is dit wel wat buiten mijn comfortzone. Des te beter, zou ik zeggen!
Vanwege de policy van het bedrijf laat ik hier geen werk van mijn stage zien, dus....moving on:)

Als ik afgestudeerd ben als een Game Artist wil ik van alle markten thuis zijn. 3D sculpting, grafisch vormgeven, animeren, ik wil het allemaal in mijn package hebben.
Ik ben in het laatste studiejaar voornamelijk bezig geweest met 3D modeleren, waar ik nog een lange weg in te gaan heb. Maar het is wel heerlijk om te doen, zowel figuren als omgevingen maken.
Online portfolio
Daar ben ik op het moment mee bezig, als ik genoeg money heb overweeg ik om een eigen domein te kopen en te onderhouden maar voor nu moet het maar even op deze manier. Het was voor mijn zoektocht en solicitaties naar een stage bedrijf om een goed onderhouden portfolio te kunnen showen en al heb ik mijn stageplek al veroverd, het portfolio wordt nog altijd verbeterd. Zodra hij naar wens is wordt hij opnieuw gelanceerd.
Wanneer komt die verrekte strip nou?
Sja, een vraag die ik al eigenlijk een jaar en langer te horen krijg. Voornamelijk mijn familie, want naast jullie lieve Stripster vrienden heb ik mijn dierbare Monias voornamelijk hen gedeeld.
Zoals ik, volgens mij in mijn laatste blogs, had aangegeven is het eerste boek in de series al een tijdje afgerond en was de tweede al in de maak.
Maar dat was voordat ik begon aan mijn wilde avontuur dat de studie Games&Interaction heet op de Hogeschool voor de Kunsten.
Dat was voor ik opgeleid werd tot een ontwerper. En sindsien heb ik mijn verhaal en Monias bijna niet meer aangeraakt. Er waren wat pogingen maar daarna heb ik het maar gelaten voor wat het was. Ik was met hele andere dingen bezig en van de strip kwam eigenlijk helemaal niets meer.
Totdat ik voor een vak in het einde van jaar 2 een prachtige eindopdracht kreeg.
Het vak zelf heette Worldbuilding en de opdracht was precies dat: een wereld creëren en er een Story- en Characterbible over schrijven. Toen pakte ik ineens Monias weer op en gebruikte het voor dit vak. Wat er vervolgens gebeurde kon ik eigenlijk niet echt voorzien. Alles werd plotseling een stuk uitgebreider, puntjes werden met elkaar verbonden en er kwam een leidende draad in de verhalen wat alles met elkaar in connectie bracht.

Voor het eerst kreeg ik ook hulp van anderen wat betreft het schrijven van deze Bible. Wat ik al had (en wat ik aan jullie heb laten zien al die jaren) werd uitgewerkt, gepolished, gefilterd en bijgewerkt. Wat ik aan het einde van dit vak in handen had was een complete storybible van Monias, met allerlei hoofdstukken over de onstaanswijze van deze wereld, de karakters, de history, de creatures die er leven, de landen en kaart etc. Het is idioot! En de research naar folklore die ik heb verricht voor inspiratie is ongelofelijk.

Dit is wat ik vanaf het begin af aan had moeten doen. Keuzes maken en ondersteunen met goeie argumenten en onderzoek. Waarom doen de karakters bepaalde dingen? Waarom zien ze er zo uit? Hoe gedraagt een compleet volk zich? Wat zijn de verschillende continenten/landen en klimaten in deze wereld?
Ik laat het voor nu hier maar bij. Volgens mij was dit wel weer even genoeg stuff voor jullie. En zodra ik er weer naar voel komt er nog wel weer eens een blogje langsvliegen van mij. Maar ik denk dat iedereen nu wel voorzien is van hoe het op het moment met mij gaat. Het gaat top.
En ik kan me niet herinneren dat ik jullie ooit bedankt heb voor het lezen van mijn blogs.
Bij deze dan: heel erg bedankt! Voor de comments ook natuurlijk.

Kus!
 vorige blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2016
Florien / StripSter
24 oktober 2016

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=980&titel=blog Florien: How is Flow?