zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Massagraf  volgende blog van Massagraf  overzicht blogs van Massagraf  Massagraf in Strips


 Pingu (1986 - 2000)

21 augustus 2014


De Zwitserse klei-animatie Pingu kan terecht beschouwd worden als een animatieklassieker. De ondeugende avonturen van de jonge pinguïn op de Zuidpool zijn puursimpel, maar bekwaam geanimeerd, vaak hilarisch, en vanwege de fenomenale improvisatietaal van stemacteur Carlo Bonomi geschikt voor kinderen over de hele wereld.

Zo, dat was mijn recensie. Wat ik nu ga doen is een top vijf van meest traumatiserende Pingu-afleveringen presenteren. Want in de loop van deze serie wordt Pingu gepest, gestalkt, geslagen en wordt er meerdere malen op hem gepoept, en dit heeft zo zijn effect gehad op mijn totaal mislukte opvoeding en daaropvolgende carrière als seriemoordenaar.

TOP 5 MEEST TRAUMATISERENDE PINGU-AFLEVERINGEN

5. Pilot des onheils
De eerste aflevering bevat alles wat zo geweldig is aan Pingu. Pingu's opdracht is om zijn bord leeg te eten, maar omdat het Pingu is kloot hij maar wat in het rond en gebruikt hij alternatieve wijzen om zijn voedsel in zijn maag te krijgen waaronder zijn bestek mollen, spinazie slurpen en vissen op magische wijze verteren, waarna hij zijn spiegelbeeld vernederd en zijn moeders ijsje kidnapt. Geweldig toch.

De eerste aflevering bevat tevens alles wat zo vreselijk is aan Pingu. Nadat hij dat allemaal heeft gedaan gaat hij naar buiten om met zijn bal te spelen. De bal wordt gejat door twee eikels waarna hij wordt vernederd, mishandeld en zijn bal wordt vernield tot hij in tranen thuiskomt. Geweldig toch.

4. Woeps, sororicide
Pingu's zusje Pinga wordt in het eerste seizoen ter wereld wordt gebracht en figureert sindsdien voornamelijk als Pingu's boksbal. In deze aflevering loopt Pinga weg nadat Pingu haar niet mee laat spelen met dezelfde oetlul die één trauma geleden zijn bal had gemold.

Zijn wanhopige zoektocht naar zuslief eindigt bij een groot gat, en de conclusie wordt getrokken dat Pinga's vermorzelde babylijkje op de bodem van de put licht te ontbinden. Rouwend om zijn wijlen zusje loopt hij naar huis, waar de bitch al de hele tijd blijkt te hebben vertoeft. Pingu slaat haar in elkaar met een sjaal maar uiteindelijk maken ze het weer goed. En ze leefden nog lang en gelukkig, in tegenstelling tot de kleine kinderen die voor twee minuten bij hun tv zaten te janken.

3. Huiselijk- eh, Iglolijk geweld
Dit is niet de eerste keer dat Pingu een pak rammel krijgt (zie trauma #2), maar door je eigen moeder recht in je gezicht gemept worden is nu ook niet echt iets waar kinderen op zitten te wachten als ze naar schattige kleipinguïns staren.

Pingu moet van zijn moeder houthakken voor de kachel. Waarom pinguïns een kachel hebben en waarom hun iglo zo niet smelt is nu even niet relevant. Pingu gaat liever basketballen en er ontstaat een huiselijk conflict, die wordt opgelost met een loeiharde mep tegen Pingu's minderjarige snavel, die daarop in tranen uitbarst en voor zijn leven rent. De Zuidpool zou meer moeten investeren in kinderbescherming dan in kachels.

2. Satanistische sneeuwsculpturen
Pingu zit weer met zijn eten te kutten, maar dit keer is het vanuit onverklaarbare vijandige overtuigingen. Nadat hij het tafelkleed wegtrekt en het gezellige familie-etentje aan diggelen spat krijgt hij een welverdiend pak billenkoek waarna hij jankend wegrent.

Alsof dat nog niet erg genoeg was verdwaalt Pingu in de wijde vlakten van het continent en wordt hij de stuipen op het lijf gejaagd door angstaanjagende sneeuwsculpturen. Doodsbang verschuilt Pingu zich in het pikkedonker voor de afgrijselijke schepsels en bidt hij ongetwijfeld voor een vlugge dood om hem uit zijn lijden te verlossen. Denk aan een kruising tussen een existentiële crisis en Happy Feet.

1. De walrus
Zwitserland, krijg de tyfus.

Pingu heeft een 7,7 op IMDb en ik geef het eindcijfer 8.

Bedankt voor het aflezen, tot volgende keer.
 vorige blog van Massagraf  volgende blog van Massagraf

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 5) van Martin op 29 augustus 2015 om 00:05:

Rick & Morty is inderdaad erg goed.


© 2014
Massagraf / StripSter
21 augustus 2014

 www.studiomassa.nl

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=877&titel=blog Massagraf: Pingu (1986 - 2000)