zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Genadeloos van Start

10 juni 2014


We hadden niet gedacht dat het zo snel zou gaan, maar we hebben 22 tekenaars bereid gevonden om mee te werken aan de nieuwe Interstrip. Dus gaan we de volgende fase in.
Maar eerst nog even een voorstelrondje van de belangrijkste personages uit Genadeloos. Vorige keer hebben we de beschrijving kunnen lezen. Deze week kunnen we zien hoe de drie belangrijkste personages eruitzien na de verbeelding van Dirk.
Nathalie Verboven
Een jonge vrouw, tussen de 20 en 25 jaar oud. Ze is een mooie, frisse verschijning, maar zeker geen fotomodel. Ze is eerder klein (1m65) en is noch mager, noch dik. Ze heeft donkerblond, schouderlang haar met scheiding rechts, blauwe ogen en een lichte teint. Ze kleedt zich 'casual'. Ze is rechtshandig.

Nathalie is een eenzaat. Als kind heeft ze geleden onder de moeilijke relatie tussen haar ouders. Tegen vreemden is ze gesloten. Ze heeft weinig vrienden; maar vriendschap is wel belangrijk voor haar. Ze is pienter, maar dat is geen boekenwijsheid. School zei haar weinig. Ze is afkomstig uit een arbeidersmilieu.
Geert Pennincx
Hij is vooraan in de 30. Hij is 1m80 en ook atletisch gebouwd. Hij heeft een lichte teint en halflang lichtbruin haar, dat eeuwig in de war lijkt. Hoe vaak merkte zijn partner Simon al niet op dat hij nodig toe is aan een kappersbezoek, zeker als Geert weer eens ongeschoren toekomt op het politiekantoor. Hij draagt gewoonlijk een jeans, een hemd met daarover een losse trui of leren jas. Hij is rechtshandig.

Geert Pennincx oogt wat sloom, maar is zeker zo gedreven en intelligent als zijn partner Simon. Geert is single, na een lange relatie die kort geleden (slecht) is geƫindigd. Hij woont nu in een klein flatje, maar verkiest de drukte van het politiekantoor en de spanning van het politiewerk. Hij maakt dus lange dagen.
Simon Platteau
Een atletisch gebouwde man van bijna 40 jaar. Hij is 1m80 groot. Hij heeft een eerder donkere teint en zwart haar, dat erg kort is geknipt. Aan de slapen verschijnen de eerste grijze haartjes. Hij is altijd netjes en draagt een donker maatpak en sjieke schoenen. Hij is rechtshandig.

Voor Simon Platteau zijn materiƫle zaken belangrijk: zijn uiterlijk, zijn kleding, een mooie auto, een mooie woning. Maar nog belangrijker zijn zijn vrouw en zijn 2 jonge kinderen. Toch moeten ook zij wijken voor het allerbelangrijkste, zijn job. Simon Platteau leidt dit belangrijke moordonderzoek. Hij ziet zijn job bij de politie als een roeping: "Het gespuis van de straat houden, zodat het in de straten van de stad veilig is voor de eerlijke burger".
De Tekenaars
De volgende tekenaars hebben zich de afgelopen weken aangemeld mee te willen doen aan dit project:
Dirk, Eric Hebben, Femke Schaars, Thijs Hannaart, Joost Eijkholt, Wouter van Ghijsegem, Waldo van Gheluwe, Rob Brandon, MSG, Jan-Rutger Hoekstra, Jeroen Gillhuijs, Evert VDJ, Robmolle/Wim Vlieg, Camille, P.Saiko, Ralph Krebbers, Yan Gevuld, Karin Burm, Jamie de Jonge, Florien Born, Ralph Krebbers en Martin van der Schuijt.
De Planning
De komende weken zullen de tekenaars meer informatie over het project krijgen. Ze zullen ieder 2 pagina's van het scenario toegezonden krijgen. Details over de personages en de omgeving, zoals kleding en gebouwen, zullen door Dirk in het scenario opgenomen zijn. Eventueel is er overleg mogelijk, mocht dat nodig zijn. Meer informatie over het verhaal krijgen ze niet, hierdoor is het voor hun ook de vraag hoe het verhaal al gelopen is en hoe het verder gaat. De planning is om het verhaal in september af te hebben.

Mocht het project succesvol afgerond worden is het mogelijk dat we er een tweede Interstrip-album van gaan maken.

We hopen dus op een goede afloop.
 vorige blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2014
StripSter / StripSter
10 juni 2014

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=866&titel=blog StripSter: Genadeloos van Start