zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Massagraf  volgende blog van Massagraf  overzicht blogs van Massagraf  Massagraf in Strips


 9. Storm (2011)

4 april 2013


Tim Minchin is een populaire Australische cabaretier die al enkele jaren volle zalen trekt in Engeland. Zijn intelligentie en geestigheid combineert hij met muzikaal talent op de piano, waarmee hij een aantal fantastische nummers heeft gecomponeerd die zowel slim, satirisch als catchy zijn.
Op het internet wordt hij vooral geprezen door de steeds groeiende doelgroep aan seculiere activisten voor areligiositeit en scepticisme. The Pope Song haalt paus Benedictus venijnig onderuit, The Good Book is een bijtende satire op Bijbelfreaks en zijn nieuwste hit Thank You God steekt de draak met goedgelovigheid in mirakels.
Storm is een beetje anders op twee manieren: ten eerste is het geen couplet-refrein-couplet lied, maar een beat poem op loungemuziek. Ten tweede neemt het eens een andere groep op de hak: new age hippies. Dit gedicht maakte al een tijdje onderdeel uit van Tim's repertoire voordat er in 2011 een officiƫle animatie van verscheen met een tijdsduur van 10 minuten en 39 seconden.
Het verhaal: Tim en zijn vrouw zijn op bezoek bij een ander stel die een jonge vrouw genaamd Storm hebben uitgenodigd voor een etentje. Tim's nuchtere wereldvisie komt in conflict met Storm's zweverige kletspraat, waarna Tim haar pseudowetenschappelijke redeneringen via rationalistisch vernuft met de grond gelijk maakt.

De beat poem bevat alles waar Tim Minchin zo geliefd om is: humor, intelligentie, cynisme, enzovoorts. Als het je aanstaat zal je zeker meer werk van hem moeten beluisteren; er staan genoeg van zijn optredens online. Maar dat is wel een probleem met deze animatie: het is een erg letterlijke uitbeelding van het gedicht; zou je dan niet net zo goed een optreden van Storm kunnen bekijken in plaats van een animatie?
De animatie is een prima modern en digitaal exemplaar met wat mooie overgangen, maar erg veel voegt het niet toe aan de beat poem, zoals de clip van Do the Evolution (recensie #7) het nummer juist veel interessanter maakte. De enige reden dat de animatie bestaat is dus dezelfde reden waar de videoclip voor is uitgevonden: promotie, waar natuurlijk niets mis mee is.

De hele korte film is officieel op YouTube te bekijken, dus mocht je willen vallen voor deze promotie, neem eens een kijkje tijdens je lunchpauze.
In conclusie voegt een animatie van Storm niet echt veel toe aan de originele beat poem. Het maakt voor de komedie niet zoveel uit of je Tim met een glas wijn in zijn hand voor een schaterend publiek ziet staan, of zijn verhaal letterlijk uitgebeeld ziet in vloeiende animatie. Voor de nieuwelingen is het een goede introductie aan Tim, voor de bekenden een leuk extraatje.

Storm heeft een 8,2 op IMDB en ik geef het eindcijfer 7.

Bedankt voor het aflezen, tot volgende week.
 vorige blog van Massagraf  volgende blog van Massagraf

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 5) van Martin op 29 augustus 2015 om 00:05:

Rick & Morty is inderdaad erg goed.


© 2013
Massagraf / StripSter
4 april 2013

 www.studiomassa.nl

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=782&titel=blog Massagraf: 9. Storm (2011)