zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Titus Brandsma

17 februari 2011


Nee. Even geen Walkure, maar Titus Brandsma. Titus Wie? Titus Brrrrandsma! Een enorm inspirrrrerende man die in de tweede wereldoorlog zijn leven in Dachau heeft verloren. Oh ja, en hij was ook nog priester (nu niet meteen afhaken, he).

TB was mijn monsterproject. De afgelopen jaren heb ik er naast mijn werk aan getekend. Ik moest alles zelf doen. Een deprimerend dikke stapel boeken doorwerken (nog steeds nachtmerries van). Bepalen wat er wel en wat er niet in het verhaal kwam (tricky). Een opzet maken (tricky deel 2). Dialogen (kreun, steun) schrijven. En de grootste uitdaging van allemaal: Er geen tot-tranen-toe-vervelend-om-te-lezen-├╝bersaai-(niet mensch -gniffel)-rotboek van maken. Poeh!

Het zijn 56 pagina's geworden. Op dit moment ligt de strip ter goedkeuring bij de opdrachtgever. Die neemt er eerlijk gezegd behoorlijk de tijd voor.... Het is niet zo dat ik naast de telefoon zit, maar het lijkt me zo fantastisch om mijn eerste geprinte exemplaar in handen te houden!

Mijn eerste opdracht! Ik ben enorm trots, maar zou het nu heel ander aanpakken. En anders tekenen haha. Misschien is dat iets herkenbaars voor andere striptekenaars? op het moment dat je werk uit komt ben jij alweer verder.

Anywayz, ik ben benieuwd wat ik terug ga horen. Fingers crossed!
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
17 februari 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=48&titel=blog MaCo: Titus Brandsma