zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 De eerste pagina

27 januari 2011


Steeds als ik met een strip bezig ben, bekruipt me op een bepaald moment een gevoel van frustratie. Is het nu nog niet af! ^&#@%O#&*P#!!!! Schiet eens op, trut!


Zaken gaan nooit zo snel als ik wil. Ik zie dingen voor me die er nog niet zijn. In gedachten ben ik al bezig met een volgend werk, maar helaas. Daar zit nog een lijn teveel, daar zit de duim aan de verkeerde kant... Ik ben nog lang niet klaar.

Zo ook met 'De Walkure'. Eigenlijk wil ik gewoon starten met het op StripSter zetten van de pagina's (hierboven een opzetje voor een voorpagina van StripSter). Maar tja, dat zou betekenen dat ik vier pagina's per week zou moeten tekenen. Hoewel ik dat misschien wel zou redden, denk ik niet dat het de kwaliteit ten goede komt. Een pagina is snel getekend, maar het poetsen en aanpassen van de tekst kost nog eens een week. Soms droom ik van dagen die 48 uur duren in plaats van 24. Dan krijg je veel gedaan! Maarja, meteen er achteraan denk ik, zou er dan ook van me verwacht worden dat ik twee keer zo lang voor de klas sta? Vind m'n leerlingen lief, maar er zijn grenzen. Waarop ik wakker word uit mijn dagdromen en merk dat ik langs de halte gereden ben. Oeps.

Back 2 reality. Er zijn proefwerken die nagekeken willen worden, leerlingen die gedragsmatig smeken om uit de les gegooid te worden (nooit letterlijk, hoor, als ze weigeren te vertrekken gooi ik gewoon hun tas uit het lokaal, daar duiken ze vanzelf wel achteraan), collega's die dingen van me willen weten en een rector die van me verwacht dat ik op tijd in de les kom (flauw, he!)...

Maar ik dwaal af. Het ging over scheppingsdrang en eigen grenzen. Het trieste feit is nu eenmaal dat je maar een bepaalde hoeveelheid energie hebt. Een bepaalde hoeveelheid tijd. En een bepaalde hoeveelheid activiteiten die op een dag gedaan moeten worden. Het juiste evenwicht vinden blijft lastig.

Maar temidden van de dagelijkse beslommeringen vind ik altijd tijd om te tekenen. Dus, daarom, bij deze beloofd, binnen nu twee weken gaat de Walkure van start!

Hier alvast de voorlopige versie van pagina 1.

Grtz!
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
27 januari 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=27&titel=blog MaCo: De eerste pagina