zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Schizofreen stukje

7 juli 2011


Ruim een jaar geleden besloot ik striptekenen weer op te pakken. Ik had grootse plannen. Eerst even een jaartje oefenen, wat feedback verzamelen, mijn techniek bijschaven en dan starten aan een fantastisch meesterverhaal. Ok, misschien niet dat laatste, maar na een jaar zou ik 'het' wel kunnen, toch? In ieder geval goed genoeg om een keer tevreden te zijn over wat ik maak.
Nou, niet dus! %#(%#@(#@!!!! Ik kom altijd overal tijd tekort voor, en ^&$)@)$@!!!! ik maak soms zulke ongelovelijke troep! Ik kan %(#%#@) nog steeds geen fatsoenlijke pagina in elkaar draaien. Ik moet alles 8 keer doen en dan is het nog niet goed! Niet te f*cking geloven! AAAAAAAAAAAH!

Maarja, wat had ik eigenlijk verwacht?! De waarheid is dat de meeste professionele tekenaars zich een slag in de rondte werken. Het stereotype van de 'luie kunstenaar'? Ik ken ze niet, hoor! Ik ken alleen maar de nachten doorwerkende work-a-holics. Om verder te komen moet je uurtjes draaien, it's as simple as that. En die uurtjes? Die heb ik niet. En dan toch verwachten op niveau mee te kunnen spelen? Het is ook wel een schizofrene gedachte...
En eigenlijk wist ik dit al. Ik ben destijds geswitcht van illustratie naar de docenten opleiding van de Kunst Academie, omdat ik al snel doorhad dat het kunstenaarsleven niets voor mij was. Kunst (met de grote K) staat gewoon niet op nummer 1. Ik zie welke grote hoogten je kan bereiken, maar ik wil er niet alles voor opgeven.

Ik heb gekozen voor een baan met pensioen, voor een gezinnetje en een vent met zijn eigen bedrijf. Zelf gedaan. En dan moet ik ook maar accepteren dat mezelf ontwikkelen op de tweede plaats komt.

Voorlopig dan.

Mijn tijd komt nog wel.

En trouwens, 'Daegne' gaat natuurlijk wel gewoon een enorm succes worden. Die tekeningen lukken best aardig. Zo onbescheiden ben ik dan ook wel weer :). Plus, het is nu vakantie, dus heb ik eindelijk de tijd! Haha.

Tot volgende week!
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
7 juli 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=188&titel=blog MaCo: Schizofreen stukje