zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Daegne

30 juni 2011


Er waren eens, in een land hier ver, ver vandaan, 4 reizigers. Mohs, Natharia, Yegor en Ann-Rel. Samen proberen zij te overleven in de bizarre wereld die Daegne heet. Er waren ook eens een schrijver en een tekenaar. Zij bundelden hun krachten om de belevenissen van dit viertal op papier te krijgen.
Die tekenaar, dat ben ik! En die schrijver, dat is Alex Odijk! We zijn met elkaar in contact gekomen via ene Wallie, misschien dat er bij iemand een belletje gaat rinkelen bij die naam :).

Ik heb/had namelijk een probleem. Ik hou erg van tekenen, en misschien wel nog meer van striptekenen, maar verhalen verzinnen, hm. Niet mijn hobby. Meestal begon ik maar gewoon en zag ik wel waar ik uitkwam (een beetje hoe ik auto rijd). Een doordacht proces doorlopen heb ik alleen gedaan met de Titus Brandsma strip, waarbij ik elke dag die op ging aan boeken lezen en samenvattingen schrijven inwendig verwenste.

Hoe dan ook, Alex heeft geweldig leuke ideeen! Hij stuurde mij een kort verhaaltje over vier avonturiers, en ik was meteen verkocht. Super!

Humor, avontuur, mysterie en rariteiten. Wat wil je nog meer.
Samen hebben we de stappen doorlopen. Karakters schetsen (hierboven zie je een paar schetsen voor de leider van het stel, de dwerg Mohs), heen en weer mailen, de karakters aanpassen (rechts zie je de koppen van de vier helden), het verhaal op papier krijgen, de eerste pagina's ontwerpen (hieronder zie je de schets voor de eerste plaat) en als allerlaatste... tekenen, yes! Hoe de uiteindelijke plaat er uit is komen te zien is helemaal bovenaan de pagina te bewonderen.

Waar hebben we het uiteindelijk voor gedaan? Voor de lol natuurlijk, dat sowieso, maar ook om de eigen competenties verder te ontwikkelen. En, niet onbelangrijk, om de pagina's van ons verhaal in P@per te zien staan. All five of them! De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er nog niet mee klaar ben. Drie pagina's zijn af, de vierde en de vijfde moeten nog worden gekleurd. Ik denk dat ik er nog twee avonden mee bezig ben. Voor de BNS stripkrant hebben Alex en ik ook een verhaaltje gemaakt. Van een halve pagina, die is al wel af.

En er zijn meer plannen. De kans is groot dat we ook in een nog nader te noemen blad (ik ben hier niet mysterieus aan het doen, het blad heeft gewoon nog geen naam) met een verhaal van 4x4 pagina's zullen komen. Hoe leuk is dat!

Het wordt hard werken, maar he, dat is het altijd, toch? Tot volgende week!

Stripgroet,

Maaike
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
30 juni 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=181&titel=blog MaCo: Daegne