zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten
Index | Nieuw topic | Archief | Forum-regels

2020-05-26     20:21

1 - Datum: 2019-01-26 00:10 - Afzender: nieuws-redactie(dirk) - e-mail: nieuws@stripster.eu
Het Europees Cartoon Centrum Kruishoutem zet het nieuwe jaar in met een dubbele overzichtstenetoonstelling rond twee interessante cartoonisten.

Jitet Kustana is geboren in 1967 in Semarang (Java - Indonesië) en woont daar nog steeds. Vader van vier en zonder twijfel de gekendste en meest gelauwerde cartoonist van zijn land. Kustana besteedt veel tijd aan zijn cartoons: 'Het moeilijkste is het vinden van ideeën en dan gaat er héél veel tijd naar het op zoek gaan of deze ideeën niet al eerder gebruikt zijn. Internet is hier echt handig voor. Blijkt het idee origineel dan ga ik aan het werk.' Hij gebruikt Photoshop om zijn werken te optimaliseren, maar verkiest toch het artisanale werk. Waarbij hij aquarel gebruikt op papier en acrylverf op doek om zijn maatschappijkritische thema's (milieu, armoede, antimilitarisme, …) vorm te geven.

Cristina Sampaio werd in Lissabon geboren waar ze nog steeds woont. Ze studeerde in 1985 af aan de Lisbon School of Fine Arts en begon in 1987 met het illustreren van kinderboeken, waarvan er ondertussen meer dan twintig werden gepubliceerd. Haar werken verschenen eveneens in tal van illustratie- en cartoonboeken. Sinds 2009 is ze lid van de internationale vereniging van perscartoonisten: Cartooning for Peace.

De dubbeltentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 27 januari tot 14 april 2019, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.

Meld Forum-misbruik aan forum@stripster.eu.

Maak je eigen Profiel in Strips!

Jouw reactie:  
 

Naam:  

E-mail:  

  (niet verplicht)


Bericht:  

(zet een URL aanklikbaar onder je bericht met het Link-venster)
Link:  
(niet verplicht - niet voor spam - slechts 1 URL mogelijk)


http://www.stripster.eu/?/forum/f_bericht.php?id=6315&page=1&titel=Forum: Nieuws: Cartoontentoonstelling


© 2000-2020
StripSter
2020-05-26