zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten
Index | Nieuw topic | Archief | Forum-regels

2020-08-09     01:12

1 - Datum: 2018-12-14 00:10 - Afzender: nieuws-redactie(dirk) - e-mail: nieuws@stripster.eu
Vanaf vandaag presenteert het Nederlands Stripmuseum een schilderijenexpositie waarin de grootste namen uit de stripwereld vertegenwoordigd zijn. In meer dan 50 schilderijen en andere kunstwerken worden soms onvermoede kanten van deze tekenaars getoond.
Een schilderij kan in opdracht gemaakt worden voor de cover van een stripalbum (Paul Cuvelier, Gregorz Rosiński) of voor een illustratie bij een verhaal (Hans G. Kresse). Het maken van een schilderij kan voor de striptekenaar ook een vorm van ontsnapping zijn uit de dagelijkse tekensleur (Jijé). Of hij brengt zijn geliefde in beeld (Hergé).

Van penseel naar kwast is één van de twee exposities waarmee het Nederlands Stripmuseum afscheid neemt van zijn bezoekers. In een gewijzigde opzet en onder de naam Storyworld blijft Groningen aandacht geven aan het stripverhaal in het Groninger Forum, dat eind 2019 zal worden geopend in de nabijheid van de Grote Markt in de stad Groningen.
2 - Datum: 2018-12-14 19:07 - Afzender: michel2018
Naar het schijnt had Hergé graag modern kunstenaar geweest (hij verzamelde ook kunst) maar kunstkenners zeiden hem dat hij het beter bij zijn strips kan houden. Gelukkig voor ons stripliefhebbers.

Meld Forum-misbruik aan forum@stripster.eu.

Maak je eigen Profiel in Strips!

Jouw reactie:  
 

Naam:  

E-mail:  

  (niet verplicht)


Bericht:  

(zet een URL aanklikbaar onder je bericht met het Link-venster)
Link:  
(niet verplicht - niet voor spam - slechts 1 URL mogelijk)


http://www.stripster.eu/?/forum/f_bericht.php?id=6284&page=1&titel=Forum: Nieuws: Van penseel naar kwast


© 2000-2020
StripSter
2020-08-09