zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten
Index | Nieuw topic | Archief | Forum-regels

2020-08-09     01:18

1 - Datum: 2018-12-09 18:10 - Afzender: nieuws-redactie(dirk) - e-mail: nieuws@stripster.eu
Gedurende de eerste drie weken van december is striptekenaar en cartoonist Frans Le Roux elke dag in het Nederlands Stripmuseum aanwezig als inhuis tekenaar. Hij maakt vanaf zaterdag 1 december in de tentoonstellingszaal van het museum een serie grote muurtekeningen van in totaal 30 meter lang en 5 meter hoog. Dit ter voorbereiding van zijn grote overzichtstentoonstelling die op 21 december open gaat.
Frans Le Roux werd in het noorden bekend door zijn Groninger Stadsprenten; vrolijke taferelen die zich afspelen in een nauwkeurig getekend decor van de Groninger binnenstad. Tegenwoordig reist hij ook de wereld rond om de grote wereldsteden op dezelfde wijze in beeld te brengen ten behoeve van de Ravensburger puzzelserie Cities of the World.

Dit is is één van de twee exposities waarmee het Nederlands Stripmuseum afscheid neemt van zijn bezoekers. In een gewijzigde opzet en onder de naam Storyworld blijft Groningen aandacht geven aan het stripverhaal in het Groninger Forum, dat eind 2019 zal worden geopend in de nabijheid van de Grote Markt in de stad Groningen.

Meld Forum-misbruik aan forum@stripster.eu.

Maak je eigen Profiel in Strips!

Jouw reactie:  
 

Naam:  

E-mail:  

  (niet verplicht)


Bericht:  

(zet een URL aanklikbaar onder je bericht met het Link-venster)
Link:  
(niet verplicht - niet voor spam - slechts 1 URL mogelijk)


http://www.stripster.eu/?/forum/f_bericht.php?id=6280&page=1&titel=Forum: Nieuws: Frans Le Roux in Groningen


© 2000-2020
StripSter
2020-08-09